Ceremoni festive me rastin e 25 vjetorit të anëtarësimit të Prinicipatës së Lihtenshteinit në OKB

Me rastin e 25 vjetorit anëtarësimit Prinicipatës Lihtenshteinit Organizatën e Kombeve Bashkuara, Ministrja e Punëve Jashtme Dr. Aurela Frick organizoi një Program festiv. këtë Program morën pjesë, Princi i Kurorës Lihtneshteinit, Shkëlqesia e tij Alois von und zu Liechtenstein, Zëvendëssekretari i Përgjithshëm i OKB-së Jan Eliasson, Kryeministri z. Adrian Hasler, Zëvendëskryeministri Thomas Zwiefelhofer, përfaqësues lartë Prinicipatës Lihtenshteinit, trupi diplomatik, etj.

këtë aktivitet mori pjesë edhe ambasadori i Shqipërisë Principatën e Lihtenshteinit z. Ilir Gjoni. Gjatë aktivitetit, ambasadori Gjoni, u takua me Kryeministrin, z. Hasler zv\Kryeministrin dhe ministrin e ekonomisë z. Zwiefelhofer, ministren e jashtme Dr. Frick, si edhe ministren e infrastrukturës, kulturës dhe sporteve znj. Marlies Amman-Marxer, me cilët diskutoi për mundësitë e rritjes këmbimeve ekonomiko-tregëtare dhe fushën e kulturës mes Shqipërisë dhe Prinicipatës Lihtenshteinit.

Ambasadori i parashtroi ministres jashtme Frick, ftesën e ministrit jashtëm z.Bushati për realizuar një vizitë zyrtare Shqipëri, ftesë cilën ajo e pranoi me kënaqësi.

Shqipëria dhe Prinicipata e Lihtenshteinit kanë vendosur marrëdhëniet diplomatike 23 prill 1993. nga ajo kohë, këto marrëdhënie ndër vite kanë ardhur duke u konsoliduar.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Pourtalesstrasse 45 A,
CH-3074 Muri bei, Bern

Tel / Fax

Tel. +41319526010
Fax +4131 9526012
Nr. i emergjences: +41774099729

E-MAIL

embassy.bern@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00