Monodrama “Apologjia e vërtetë e Sokratit”, një nga pjesët më të njohura të aktorit të shquar shqiptar, Mirush Kabashi, interpretohet në skenën e Gjenevës

Në “Ttheâtre de la Madeleine” të Gjenevës, para shumë artdashësve shqiptarë e të huaj aktori ynë i madh Mirush Kabashi, i dekoruar me çmimin “Nderi i Kombit” dhe bartës i dhjetëra mirënjohjeve dhe medaljeve në nivel vendi dhe në atë ndërkombëtar ka rrëfyer si asnjëherë më parë satirën “Apologjia e Vërtetë e Sokratit” të autorit grek Kostas Varnalis.

Mjeshtëria e tij e rrallë në të interpretuar të kësaj vepre me monolog ka bërë që gjatë një ore e më shumë ta mbajë publikun me sy e vesh të përqendruar tek ai. I veshur me mantelin e grisur dhe parukën me flokë e mjekër të gjatë si dhe me fjalën e tij të pastër, Kabashi ka ringjallur Sokratin e vërtetë të gati para dymijë e pesëqind vjetëve.

Kjo monodramë e mrekullueshme e nxjerrë nga thellësia e shekujve e bën Kabashin unikat në fushën e aktrimit.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Pourtalesstrasse 45 A,
CH-3074 Muri bei, Bern

Tel / Fax

Tel. +41319526010
Fax +4131 9526012
Nr. i emergjences: +41774099729

E-MAIL

embassy.bern@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00