Pjesëmarrje ne debatin sociopolitik me temë «Hapësira albanofone, sfidat rajonale e evropiane», aktivitet ne kuader te Lausanne Mediterrane

Në kuadër të aktiviteteve te "Lausanne Mediterrane" dedikuar hapësirës albanofone organizuar nga Bashkia e qytetit të Lozanës, u zhvillua debati sociopolitik me temë «Hapësira albanofone, sfidat rajonale e europiane». Aktiviteti u koordinua nga z. Bashkim Iseni themelues i Albinfo e njëkohësisht perfaqesues i Bashkisë se Lozanës për çështjet e Integrimit. Paneli përbëhej nga z. Patrick Etienne ish drejtor i projekteve të bashkëpunimit zviceran në Kosovë (2015-2019), z. Refki Suma, kryetar i komunës së Hanit të Elezit në Kosovë, znj. Lura Pollozhani, këshilltare e Kryeministrit të Mqedonisë së Veriut si dhe znj. Barbara Burri e Solidar Suisse që vepron në Kosovë. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin dhe kryetari i Bashkisë së qytetit të Lozanës z. Gregoire Jaunod, një mik e dashamirës i vërtetë i Shqiptarëve, i cili ka qënë i gjithëndodhur në të tëra aktivitetet e organizuara në kuadër të hapësirës albanophone, si dhe Ambasadori i RSH në Bernë, I.Gjoni.Pas kësaj tryeze, të pranishmit ndoqën një pjesë teatrale të aktorëve kosovarë Blerta Naziraj dhe Jeton Neziraj.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Pourtalesstrasse 45 A,
CH-3074 Muri bei, Bern

Tel / Fax

Tel. +41319526010
Fax +4131 9526012
Nr. i emergjences: +41774099729

E-MAIL

embassy.bern@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00