Zhvillohet konferenca për mësimin e gjuhës shqipe, organizuar nga Lidhja e Prinderve dhe Arsimtarëve Shqiptarë(LAPSH) dhe Kuvendi Shqiptar

Në datë 11 dhjetor 2016, në Zyrih, u zhvillua konferenca për mësimin e gjuhës shqipe organizuar nga Lidhja e Prindërve dhe Arsimtarëve Shqiptarë (LAPSH) dhe Kuvendi Shqiptar. Në konferencë mori pjesë ambasadori, z.Ilir Gjoni. Ishte i pranishëm dhe Ministri i Diasporës së Kosovës, z. Valon Murati dhe ambasadorja e Kosovës në Bernë znj. Nazane Breca. Konferenca evidentoi një sërë problemesh që kanë të bëjnë me organizimin e punës dhe nevojën për të rritur efikasitetin në tërheqjen e saj më shumë nxënës shqiptarë për të ndjekur kurset e gjuhës të organizuara nga LAPSH. Konferenca u bëri thirrje të gjithë prindërve të ndërgjegjësohen për domosdoshmërine për të dërguar fëmijët e tyre në shkollat shqipe si një element i domosdoshëm për integrimin e tyre, por dhe për ruajtjen dhe forcimin e gjuhës, kulturës e traditave tona.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Pourtalesstrasse 45 A,
CH-3074 Muri bei, Bern

Tel / Fax

Tel. +41319526010
Fax +4131 9526012
Nr. i emergjences: +41774099729

E-MAIL

embassy.bern@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00