Nënshkruhet Marrëveshja për Mbrojtjen Shoqërore ndërmjet Repubikës së Shqipërisë dhe Kanadasë

Nënshkruhet Marrëveshja për Mbrojtjen Shoqërore ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Kanadasë si edhe Rregullorja Administrative ndërmjet Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë së Shqipërisë dhe Departamentit të Punësimit dhe Zhvillimit Social të Kanadasë. Për Kanadanë nënshkroi Ministrja e Punëve të Jashtme znj. Chrystia Freeland ndërsa për Republikën e Shqipërisë nënshkroi Ambasadori i Shqipërisë në Kanada, z. Ermal Muça.
Qëllimi i kësaj marrëveshje është shmangia e mbulimit të dyfishtë për të njëjtën përiudhë dhe bashkimi i periudhave të sigurimit të realizuara në dy vendet. Në bazë të marrëveshjes, asnjë qytetar nuk do të humbasë asnjë ditë kontribute, pavarësisht se ku ka punuar, pasi bashkimi i periudhave do të bëjë të mundur plotësimin e kushteve ligjore për përfitimin e pensionit në të dy vendet.
Gjithashtu, pjesë e kësaj marrëveshjeje është edhe eksporti i pensioneve, që do të thotë që pensioni do t’iu paguhet qytetarëve shqiptarë në vendin ku do të zgjedhin të jetojnë. Kështu, shtetasit shqiptarë do të kenë mundësi që të marrin pensionin kanadez edhe nëse zgjedhin të jetojnë në Shqipëri, duke mos humbur asnjë të drejtë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
130 Albert Street, suite
302 Ottawa, ON, KIP 5G4

Tel / Fax

Tel. +1 613 236 3053
Tel: +1 613 236 3053
Fax. +1 613 236 0804

Only Emergency Cases! Tel: 001 613 864 75 75

E-MAIL

embassy.ottawa@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00