Përfaqësim dinjitoz i Shqipërisë në Festivalin e 10-të Ndërkombëtar Kulturor Balkan Trafik, Bruksel, 14 – 17 Prill 2016

Me mbështetjen dhe sponsorizimin e Ministrisë Kulturës, bashkëpunim me Ambasadën e Republikës Shqipërisë Bruksel

14 – 17 Prill 2016, Palltatin e Arteve Bukura zemër Brukselit u zhvillua me shumë sukses edicioni i 10-të jubilar i Festivalit Ndërkombëtar Kulturor 'Balkan Trafik'.

Për tre ditë me radhë, jo vetëm mjediset Bozar, por edhe sheshi Grand Place përcollën vlerat, këngët, vallet, muzikën dhe kulturën e Evropës Juglindore dhe vendeve tjera.

 

Falë mbështetjes dhe sponsorizimit nga Ministria e Kulturës Republikës   Shqipërisë, bashkëpunim me mikpritësit dhe Ambasadën e saj Bruksel, Shqipëria mori pjesë për 10-tën herë me këngëtarën e mirënjohur Vikena Kamenica, Grupin muzikor Keli Band dhe  grupin e famshëm popullor 'Ali Pasha'.

Falë edhe kontributit disa shoqatave kulturore shqiptare, sidomos  'ALBABEL', 'VATRAdhe 'KONICA', gjatë këtij edicioni jubilar ishin pranishëm edhe grupet dhe muzikantët e mëposhtëm popullorë:

*Ansambli i mirënjohur i Këngëve dhe Valleve Popullore i Brukselit ‘Vatra’;

*Aktorja Anila Dervishi me ‘Fabula dhe Legjenda’ mbledhura dhe botuara nga publicisti i njohur Safet Kryemadhi;

Kosova ishte e pranishme këtë festival me grupin e njohur ‘Zig Zag’ dhe këngëtarin Dren Abazi.

 

Me këtë rast, mjediset e Bozar qendroi e çelur dhe një stendë me materiale shumta mbi zhvillimin dhe mundësitë e turizmit Shqipëri, u hap me mbështetjen e kësaj Ambasade dhe Agjencisë Kombëtare Turizmit   vendit tonë. Ashtu si dhe vitin e kaluar, pjestarët e Shoqatës aktive kulturore studentëve ‘VLERA’ dhanë kontributin e tyre njohur.

Ky Festival u mbyll me  një manifestim madh kulturor  sheshin Grand Place ditën e Diel, 17 Prill 2016, prani  mjaft personaliteteve belge, Brukselit dhe BE-së, ku Kamenica & Keli Band-Ali Pasha, bashkë me Ansamblin artistik ‘Vatra’ ndezën atmosferën me pjesët e tyre bukura shoqëuara me valle e këngë nga qytetarët e pranishëm.

Me këtë rast përshëndeti edhe Ambasadorja e Shqipërisë  Belgjikë dhe Kreu i Misionit pranë BE-së, znj. Suela JaninaBashkatdhetarët tanë bashku me miqtë, kolegët dhe dashamirësit e tyre huaj u bënë pjesë aktive e këtij manifestimi madh kulturor dhe artistik.

Grupi Vikena Kamenica&Keli Band dhe Ali Pasha dhanë koncerte Bozar dhe disa mjedise tjera.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00