Shqipëria, vend kandidat në Bashkimin Europian

datë 24 qershor 2014, linjë me Konkluzionet e Këshillit Europian datës 17 dhjetor 2013, sipas raportit Komisionit Europian datës 4 korrik dhe dritën e progresit vazhdueshëm vendin tonë, Këshilli i Bashkimit Europian vendosi t’i japë Shqipërisë Statusin e Vendit Kandidat http://eeas.europa.eu/delegations/albania/documents/press_releases/gac_june_en.pdf

 

Vendimi i Këshillit u miratua nga Këshilli Europian gjatë takimit tij datës 26 qershor 2014. Ky vendim i merituar është dëshmi e dinamizmit dhe kredibilitetit procesit Zgjerimit dhe fuqisë tij transformuese. Bashkë me hapet një periudhë përgjegjësie e lartë për Shqipërinë për adresuar rekomandimet e paraqitura Raportin e Komisionit Europian dhe për implementuar prioritetet kyçe duke synuar hapjen e negociatave pranimit

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00