Zëvëndës Ministrja Fino në Samitin Evropian të Salzburgut: Shqipëria gati për mbajtjen e Konferencës së Parë Ndërqeveritare

Zëvëndës Ministrja Megi Fino ishte pjesë e Samitit Evropian të Salzburgut të organizuar nga Instituti i Rajoneve të Evropës (IRE) më 26 shtator 2021.
Në panelin Zgjerimi në Ballkanin Perëndimor-Rrugë pa krye apo Korsi e shpejtë, ajo diskutoi mbi temën “Dinamika dhe e ardhmja e politikës së zgjerimit në hijen e Pandemisë së COVID-19” me 6 kolegë të tjerë nga rajoni dhe Austria.
Zëvëndës Ministrja Fino nënvizoi se Shqipëria është një partner i besueshëm dhe gati për mbajtjen e Konferencës së Parë Ndërqeveritare me BE. Çdo vonesë mund të shkaktojë probleme besueshmërie për BE dhe për politikën e zgjerimit të Bashkimit Evropian. Gjithashtu, ajo theksoi se integrimi në BE është fymëzim për reformat e brendshme dhe bashkëpunimin rajonal. 
Në fjalën e saj, Zv.Ministrja shprehu se BE po luan rol shumë të rëndësishëm në rajon, por duhet të merren vendime të rëndësishme që procesi të shkojë përpara

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00