Dita e Evropës/ Ministrja Xhaçka: Shqipëria i ka përmbushur të gjitha kushtet për integrimin në BE

Në kuadër të Ditës së Evropës, Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, doli me një video-mesazh rreth kësaj dite të shënuar. 

Ministrja Xhaçka theksoi se vizioni i prezantuar 71 vite më parë nga Robert Schuman duhet çuar përpara duke përfshirë në BE edhe 6 vendet e Ballkanit Perëndimor. 

Sipas kryediplomates, Shqipëria ndodhet sot më afër se kurrë objektivit për anëtarësim pasi vendi i ka përmbushur të gjitha kushtet dhe prioritetet e kërkuara. 

“Ne jemi besimplotë se edhe vetë e ardhmja evropiane e Shqipërisë dhe e rajonit nuk do të kompromentohen në asnjë lloj skenari. Ne kemi të gjithë vullnetin politik për të punuar për këtë objektiv dhe realizimi i tij do të vijë natyrshëm si përmbushje e amanetit të paraardhësve tanë dhe detyrim ndaj brezave të rinj”, u shpreh ajo.

Lutemi, ndiqni fjalën e plotë në lidhjen si më poshtë:

https://youtu.be/mEcJlH030Ck

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30