Dorëzimi i Letrave Kredenciale të Ambasadores Hajdaraga në Republikën e Greqisë

Ambasadorja e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë në Republikën Greke, znj. Luela Hajdaraga i paraqiti Letrat Kredenciale Presidentes së Republikës Greke, znj. Katerina Sakellaropoulou.
 
Në fjalën e saj, ndër të tjera, Ambasadorja Hajdaraga u shpreh se eshtë e nderuar që përfaqëson Shqipërinë në një vend si Greqia, fqinj dhe partner strategjik, duke kontribuar me përkushtim për forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dhe bashkëpunimit mes dy vendeve dhe dy popujve tanë.
 
Nga ana e saj, Presidentja Sakellaropoulou, vlerësoi marrëdhëniet mes dy vendeve, ecurinë pozitive të bashkëpunimit në fusha të ndryshme, si dhe progresin e bërë nga Shqipëria në drejtim të reformave për çeljen e negociatave për anëtarësim me BE-në.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30