Ministri Bushati priti në takim Komisionerin Evropian për Migrimin, Punët e Brendshme dhe Qytetarinë, Dimitris Avramopoulos

Ministri i Punëve Jashtme Ditmir Bushati zhvilloi sot një takim me Komisionerin e BE-së për Migrimin, Punët e Brendshme dhe Qytetarinë,  Dimitris Avramopoulos.

fokus takimit ishte kriza migratore, bashkëpunimi me BE-në çështjet e sigurisë dhe perspektiva e anëtarësimit Shqipërisë BE.

Ministri Bushati shprehu edhe një herë angazhimin e Shqipërisë për kontribuar përballimin e krizës migratore kuadrin e një zgjidhjeje bashkërenduar evropiane dhe përputhje me kapacitetet e vendit, duke shmangur veprimet e njëanshme nuk pajtohen me angazhimin për një zgjidhje përbashkët dhe qëndrueshme. këtë kuadër, Ministri Bushati theksoi nevojën për koordinim përpjekjesh dhe forcim mëtejshëm partneritetit strategjik vendeve Ballkanit Perëndimor me Bashkimin Evropian, për përballimin e sfidave krizës migratore bashkërisht. Ky partneritet strategjik, nënvizoi Bushati, duhet përfshijë një dialog përforcuar politik, pjesë e cilit duhet jetë edhe perspektiva evropiane e vendeve rajonit tonë.

Ministri Bushati u ndal bashkëpunimin e ngushtë ekziston me Italinë, agjensitë e specializuara BE-së e Kombeve Bashkuara, si tregues i qartë i angazhimit aktiv e koherent vendit për parandaluar flukset e pakontrolluara emigrantëve dhe trafikimin e tyre.   

Komisioneri Avramopoulos vlerësoi gatishmërinë e Shqipërisë për  kontribuar përballimin e krizës migratore, si dhe evidentoi nevojën urgjente për zgjidhjen e saj përmes një qasjeje përbashkët evropiane, duke përdorur gjitha mjetet e nevojshme politike dhe financiare dispozicion. Ai shprehu mbështetje për përforcimin e partneritetit strategjik me vendet e Ballkanit Perëndimor.  

Gjithashtu, Avramopoulos shprehu vlerësim pozitiv për progresin e Shqipërisë procesin e reformave lidhen me sundimin e ligjit dhe integrimin evropian vendit, duke nënvizuar se ky është një moment i mirë për vendin tonë për avancuar shumë drejt Bashkimit Evropian.

Lidhur me çështjet e sigurisë,  palët ndanë idenë e forcimit mëtejshëm bashkëpunimit Shqipërisë me EUROPOL.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30