Njoftim për datat e reja të takimeve për pasaportë dhe kartë identiteti

Në vijim të njoftimeve tona të deritanishme për zëvendësimin e takimeve të humbura për pasaportë dhe kartë identiteti të periudhës 13 mars-30 prill 2020 kur Zyra Konsullore ka qenë e mbyllur për shkak të pandemisë së COVID-19, dhe duke marrë parasysh zhvillimet në vend lidhur me pandeminë e koronavirusit, Ambasada e RSH në Athinë njofton datat e reja të takimeve të prapambetura për aplikim për pasaportë dhe kartë identiteti, të muajit maj dhe qershor.

Datat e reja të takimeve nga 4 maji deri në 30 qershor, janë si vijon:

Maj

-Data 4 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 6 qershor 2020;
-Data 4 maj takimet e orareve 10:00-12:00 spostohen në datën 2 qershor 2020;
-Data 4 maj takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 9 qershor 2020;
-Data 4 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 1 qershor 2020;
-Data 5 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 3 qershor 2020;
-Data 5 maj takimet e orareve 10:00-12:00 & 14:00-16:00 spostohen në datën 4 qershor 2020;
-Data 5 maj takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 11 qershor 2020;
-Data 6 maj takimet e orareve 8:00-10:00 spostohen në datën 13 qershor 2020;
-Data 6 maj takimet e orareve 10:00-12:00 & 14:00-16:00 spostohen në datën 5 qershor 2020;
-Data 6 maj takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 11 qershor 2020;
-Data 7 maj takimet e orareve 08:00-10:00 dhe 12:00-14:00 spostohen në datën 12 qershor 2020;
-Data 7 maj takimet e orareve 10:00-12:00 spostohen në datën 8 qershor 2020;
-Data 7 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 10 qershor 2020;
-Data 8 maj takimet e orareve 08:00-14:00 spostohen në datën 15 qershor 2020;
-Data 8 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 17 qershor 2020;
-Data 11 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 18 qershor 2020;
-Data 11 maj takimet e orareve 10:00-12:00 spostohen në datën 18 qershor 2020;
-Data 11 maj takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 19 qershor 2020;
-Data 11 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 20 qershor 2020;
-Data 12 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 19 qershor 2020;
-Data 12 maj takimet e orareve 10:00-12:00 dhe 14:00-16:00 spostohen në datën 22 qershor 2020;
-Data 12 maj takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 23 qershor 2020;
-Data 13 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 26 qershor 2020;
-Data 13 maj takimet e orareve 10:00-12:00 spostohen në datën18 qershor 2020;
-Data 13 maj takimet e orareve 12:00-16:00 spostohen në datën 24 qershor 2020;
-Data 14 maj takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 25 qershor 2020;
-Data 14 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 26 qershor 2020;
-Data 14 maj takimet e orareve 10:00-12:00 dhe 14:00-16:00 spostohen në datën 27 qershor 2020;
-Data 15 maj takimet e orareve 08:00-10:00 dhe 12:00-14:00 spostohen në datën 29 qershor 2020;
-Data 15 maj takimet e orareve 10:00-12:00 spostohen në datën 30 qershor 2020;
-Data 15 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 4 korrik 2020;
-Data 18 maj takimet e orareve 08:00-10:00 dhe 10:00-12:00 spostohen në datën 30 qershor 2020;
-Data 18 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 1 korrik 2020;
-Data 18 maj takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 2 korrik 2020;
-Data 19 maj takimet e orareve 08:00-14:00 spostohen në datën 6 korrik 2020;
-Data 19 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 7 korrik 2020;
-Data 20 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 7 korrik 2020;
-Data 20 maj takimet e orareve 12:00-16:00 spostohen në datën 8 korrik 2020;
-Data 20 maj takimet e orareve 10:00-12:00 spostohen në datën 9 korrik 2020;
-Data 21 maj takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 9 korrik 2020;
-Data 21 maj takimet e orareve 08:00-12:00 dhe 14:00-16:00 spostohen në datën 13 korrik 2020;
-Data 22 maj takimet e orareve 10:00-12:00 spostohen në datën 14 korrik 2020;
-Data 22 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 15 korrik 2020;
-Data 22 maj takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 16 korrik 2020;
-Data 22 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 20 korrik 2020;
-Data 25 maj takimet e orareve 08:00-14:00 spostohen në datën 17 korrik 2020;
-Data 25 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 21 korrik 2020;
-Data 26 maj takimet e orareve 08:00-12:00 spostohen në datën 23 korrik 2020;
-Data 26 maj takimet e orareve 12:00-16:00 spostohen në datën 29 korrik 2020;
-Data 27 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 24 korrik 2020;
-Data 27 maj takimet e orareve 10:00-12:00 spostohen në datën 29 korrik 2020;
-Data 27 maj takimet e orareve 12:00-16:00 spostohen në datën 30 korrik 2020;
-Data 28 maj takimet e orareve 08:00-14:00 spostohen në datën 27 korrik 2020;
-Data 28 maj takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 31 korrik 2020;
-Data 29 maj takimet e orareve 10:00-12:00 spostohen në datën 28 korrik 2020;
-Data 29 maj takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 30 korrik 2020;
-Data 29 maj takimet e orareve 12:00-16:00 spostohen në datën 31 korrik 2020.

Qershor

-Takimet e datës 1 qershor spostohet në datën 3 korrik 2020;
-Takimet e datës 2 qershor spostohet në datën 4 korrik 2020;
-Takimet e datës 3 qershor spostohet në datën 6 korrik 2020;
-Takimet e datës 4 qershor spostohet në datën 7 korrik 2020;
-Takimet e datës 5 qershor spostohet në datën 8 korrik 2020;
-Takimet e datës 8 qershor spostohet në datën 9 korrik 2020;
-Takimet e datës 9 qershor spostohet në datën 10 korrik 2020;
-Takimet e datës 10 qershor spostohet në datën 13 korrik 2020;
-Takimet e datës 11 qershor spostohet në datën 14 korrik 2020;
-Takimet e datës 12 qershor spostohet në datën 15 korrik 2020;
-Takimet e datës 15 qershor spostohet në datën 16 korrik 2020;
-Takimet e datës 16 qershor spostohet në datën 17 korrik 2020;
-Takimet e datës 17 qershor spostohet në datën 20 korrik 2020;
-Takimet e datës 18 qershor spostohet në datën 21 korrik 2020;
-Takimet e datës 19 qershor spostohet në datën 23 korrik 2020;
-Takimet e datës 20 qershor spostohet në datën 22 korrik 2020;
-Takimet e datës 22 qershor spostohet në datën 24 korrik 2020;
-Takimet e datës 23 qershor spostohet në datën 27 korrik 2020;
-Takimet e datës 24 qershor spostohet në datën 28 korrik 2020;
-Takimet e datës 25 qershor spostohet në datën 3 gusht 2020;
-Data 26 qershor takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 3 gusht 2020;
-Data 26 qershor takimet e orareve 10:00-16:00 spostohen në datën 4 gusht 2020;
-Data 29 qershor takimet e orareve 08:00-12:00 & 14:00-16:00 spostohen në datën 5 gusht 2020;
-Data 29 qershor takimet e orareve 12:00-14:00 spostohen në datën 6 gusht 2020;
-Data 30 qershor takimet e orareve 08:00-14:00 spostohen në datën 6 gusht 2020;
-Data 30 qershor takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 7 gusht 2020.

Ndërkohë, vijon normalisht zëvendësimi i takimeve të humbura nga 13 marsi deri më 30 prill 2020, sipas njoftimit tonë të mëparshëm përkatës, me datat si vijon në linkun: https://www.facebook.com/303046586517859/posts/1692427264246444/

Theksojmë se qytetarët që kanë takimin e spostuar për pasaportë dhe kartë identiteti të shtunave 30 maj, 6, 13, 20 dhe 27 qershor 2020, orari i punës do të jetë 09:00 deri në 14:00.

Takimet që ishin vendosur paraprakisht për muajin korrik, do të spostohen në data të reja. Për datat e reja do të ketë një njoftim të ri, ndaj lutemi ndiqni publikimet tona në vijim. Lutemi qytetarët në fjalë të tregojnë mirëkuptim pasi Ambasada po punon me kapacitet të plotë për t’i shërbyer edhe ato në data të reja, sa më parë që të jetë e mundur.

‼Rikujtojmë se për të evituar çdo konfuzion dhe vonesë, qytetarët që do të paraqiten në Zyrën Konsullore të Ambasadës, për të marrë shërbim, janë të detyruar:

-Të kenë të vendosura maskat dhe dorezat;
-Të respektojnë rreptësishtë distancën e sigurisë midis njëri tjetrit;
-Të vijnë vetëm personat fizikë që do të marrin shërbim dhe asnjë shoqërues;
-Të vijnë fiks në orarin e caktuar për të evituar grumbullime të panevojshme;
-Të tregojnë korrektësi maksimale në ndjekjen e udhëzimeve orientuese të punonjësve;
-Qytetarët me takim që do të aplikojnë për pasaportë dhe kartë identiteti duhet të kenë bërë paraprakisht pagesën tek çdo Bankë Pireos, në numrin e llogarisë IBAN: 5053-052306-404;
-Kur të paraqiten në takim, qytetarët duhet të kenë me vete fotokopjet e dokumenteve të kërkuar, siç specifikohen në e-mailin që kishin marrë për datën e takimit;
-Qytetarët që kërkojnë shërbime të tjera konsullore, numri i llogarisë tek Banka Pireos është: IBAN: 5053-047484-795 (për listën e shërbimeve dhe kostot klikoni linkun si vijon: http://www.ambasadat.gov.al/…/sh%C3%ABrbime-t%C3%AB-ambasad…).

Qytetarët të cilët kanë përfunduar procesin e aplikimit për pasaportë në Zyrën tonë Konsullore deri më 12 mars 2020 dhe presin vetëm tërheqjen e pasaportës, për të evituar grumbullimet fizike dhe cenimin e rregullave të mbrojtjes së shëndetit publik në ofrimin e shërbimeve, mund të kërkojnë tërheqjen e pasaportës vetëm nëpërmjet postës.

Për këtë, duhet të dërgojnë kërkesë në adresën elektronike shperndarjapp@hotmail.com dhe amb.athens.dgj@gmail.com duke bashkëlidhur:

1. të dhënat e plota të pasaportës që interesohen (në të njëjtin e-mail edhe për pjesëtarët e familjes nëse kanë për të tërhequr më shumë sesa një pasaportë);

2. të dhënat e tyre personale;

3. kodin e tyre shumëshifror të aplikimit;

4. adresën e saktë të vendbanimit (emri dhe numri i rrugës, qyteti, rrethi);

5. numrat e kontaktit (fiks dhe celular).

Pasaportat dërozohen tek të interesuarit, për shkak të fluksit të madh, për 5-7 ditë pune. Qartësohet se karta e identitetit nuk dërgohet me postë pasi nevojitet paraqitja fizike e personit në Ambasadë për aktivizimin e saj përmes shenjës së gishtit.

Lutemi zbatimin rigoroz të udhëzimeve të mësipërme dhe bashkëpunimin tuaj absolut, në mënyrë që procesi i ofrimit të shërbimeve të ecë normalisht dhe në respekt të kushteve të mbrojtjes së shëndetit publik.

Faleminderit

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30