Shërbime të Ambasadës

Në kuadrin e zbatimit të Platformës së Shërbimit Konsullor Onlinë, projekt i cili ka filluar më datë 16 janar 2017, të gjitha shërbimet konsullore do të ofrohen online përmes Platformës SHKO - Shërbimi Konsullor Onlinë.Kjo platformë  ofron aplikime online për 36 shërbime. Sipas listës bashkëlidhur, 23 do të kryhen tërësisht onlinë, ndërsa për 13 shërbimet e tjera është e domosdoshme paraqitja fizike e qytetarit - aplikues për finalizimin e shërbimit.
 
ShërbimetKonsullore Online ofrohen simë poshtë:
• Duke aplikuar në platformën: ☞ http://punetejashtme.gov.al/%20sherbimet-konsullore-online/
• Duke aplikuar në portalin  e-Albania  ☞https://e-albania.al/
 
Për një shërbim sa më cilësor dhe  korrekt për dokumente biometrikë si dhe për çdo shërbim tjetër konsullor, lutemi na kontaktoni në adresën: consulate.athens@mfa.gov.al .
 
Zyra Konsullore në Athinë ofron shërbimet si më poshtë:
   1.☞ Pajisja me pasaportë biometrike dhe kartë identiteti
   2. ☞Informacion mbi apostilimin e dokumenteve grekë
   3. ☞Celebrime
   4. ☞Vërtetime të ndryshme
   5.☞ Prokura të Posaçme
   6. ☞Leje Kalimi
   7. ☞Asistenca e mbrojtja e shtetasve në vështirësi
   8. ☞Çështjet e shtetësisë
 
Njoftojmë qytetarët se, në mbështetje të Ligjit nr. 9372, date 09.07.1998 “Për ushtrimin e funksioneve konsullore.” Për cdo veprim që kërkohet të kryhet nga zyra Konsullore, të interesuarit duhet të jenë të pajisur me dokumentat përkatëse, identifikuese dhe vërtetuese për shërbimin që kërkohet.
 
SHËNIM: PAGESAT KRYHEN NË BANKOMATIN E VENDOSUR NË AMBIENTET E AMBASADËS OSE ME ÇDO LLOJ KARTË BANKARE PËRMES PAJISJEVE POS TË INSTALUARA NË ZYRËN KONSULLORE. 
 
Adresa postare: Embassy of Albania, Vekiareli 7,  Filothei, Athens,  T.K15237
Tel: +(30) 2106876200 - Informacion i përgjithshëm 
Tel: +(30) 2106876213 - Zyra Konsullore (Leje kalimi, prokura, legalizime, etj.)
Tel: +(30) 2106876215 - Zyra e aplikimeve për pasaportë dhe kartë identiteti
Emergency call:+(30) 6941658183  -Nr. i emergjencave (24 orë)  
Shënim: Ky numër duhet të përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore
 
Zyra Konsullore: consulate.athens@mfa.gov.al
E-mail:  embassy.athens@mfa.gov.al 
 
Oraret e shërbimit konsullor
Ambasada u shërben në sportel qytetarëve, hënë-premte 09:00 - 14:30.
 
Kalendari i festave zyrtare për vitin 2024
 
Ambasada e RSH-së në Athinë është e  mbyllur ditëve të shtuna dhe të diela si dhe në ditët e festave zyrtare në vijim:
 

 • 01 janar 2024: Festat e Vitit të Ri
 • 02 janar 2024: Festat e Vitit të Ri
 • 14 mars 2024: Dita e Verës
 • 22 mars 2024: Dita e Nevruzit
 • 31 mars 2024: E diela e Pashkëve Katolike*
 • 10 prill 2024: Dita e Bajramit të Madh**
 • 01 maj 2024: Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve
 • 05 maj 2024: E diela e Pashkëve Ortodokse*
 • 16 qershor 2024: Dita e Kurban Bajramit**
 • 05 shtator 2024: Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës
 • 28 nëntor 2024: Dita Flamurit dhe e Pavarësisë
 • 29 nëntor 2024: Dita e Çlirimit
 • 08 dhjetor 2024: Dita Kombëtare e Rinisë*
 • 25 dhjetor 2024: Krishtlindjet

 
* Në rastet kur festa apo festat zyrtare bie/bien në ditën apo ditët e pushimit javor (e shtunë dhe/ose e diel), atëherë pushimi shtyhet në ditën apo ditët pasardhëse të punës (e hënë dhe e martë).
 
** Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30