Takimet zyrtare të Ministres së Infrastrukturës dhe Energjisë, znj. Balluku, gjatë vizitës në Athinë

Në kuadër të vizitës së saj zyrtare në Greqi, Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, znj. Belinda Balluku zhvilloi takime të rëndësishme bilaterale me Ministrin e Mjedisit dhe Energjisë, z. Kostas Skrekos, me Ministrin e Infrastrukturës dhe Transportit, z. Kostas Karamanlis, si dhe me Zëvendës Ministrin e Jashtëm për Çështjet Ekonomike, z. Kostas Fragogiannis.

Gjatë kësaj vizite, Ministrja Balluku shoqërohej nga një grup ekspertësh, si dhe nga Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në Greqi, znj. Luela Hajdaraga.

Në këto takime u ra dakord që Shqipëria dhe Greqia të realizojnë së bashku projekte në sektorët e energjisë dhe infrastrukturës për promovimin e strategjive për tranzicionin energjetik dhe krijimin e magazinimit të saj, ndërtimin e dy projekteve infrastrukturore që lidhin Shqipërinë dhe Greqinë - Korridori Blu dhe linja hekurudhore Pogradec-Ieropigi, projekte këto të një rëndësie strategjike, të cilat do të sjellin përfitime të shumëfishta në drejtim të zhvillimit ekonomik të të dy vendeve, si dhe në jetën e qytetarëve të tyre. 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30