Vendet e Nismës së Evropës Qendrore (CEI) mbështesin dhënien e statusit kandidat për Shqipërinë

datën 3 qeshor 2014, kuadër kryesisë austriake, u mbajt Vjenë takimi i Këshillit Ministrave Jashtëm vendeve anëtare Nismës Evropës Qendrore (CEI).
takim morën pjesë ministrat e jashtëm 18 vendeve anëtare, si dhe ftuar nivele larta nga Komisioni Evropian, si dhe një varg organizatash e institucionesh tjera aktive rajon.
 
fjalën e tij takim, Ministri Bushati, pasi theksoi vullnetin e Qeverisë Shqiptare për marrëdhënie fqinjësisë mirë dhe bashkëpunimit gjithanshëm me vendet anëtare Nismës Evropës Qendrore, nënvizoi gatishmërinë e palës sonë për qenë pjesëmarrës aktivë projektet dhe aktivitetet e organizatës fushat prioritare, si: transport, energji, turizëm, kulturë, mbrojtje e mjedisit, etj.
 
kuadër përgatitjeve lidhur me 25 vjetorin e CEI-t, z. Bushati, nënvizoi se ky përvjetor duhet shërbejë si një moment reflektimi për evidentuar çka është arritur dhe për përcaktuar rrugën cilën do ecet ardhmen. Shqipëria, vuri dukje ai, mbetet e angazhuar për dhënë kontributin e saj gjatë këtij procesi
 
Duke përshëndetur presidencën austriake për prioritetet dhe kontributin gjatë kryesimit saj CEI-t, z. Bushati përshëndeti ftesën për pjesëmarrjen e përfaqësuesve Kosovës takim, duke e konsideruar këtë si një hap drejtimin e duhur, për realizuar praktikë parimin e gjithë-përfshirjes bashkëpunimin rajonal.
 
Takimi i Këshillit Ministrave Punëve Jashtme vendeve anëtare Nismës Evropës Qendrore (CEI) miratoi një deklaratë politike. deklaratë theksohet se ministrat mirëpresin një vendim pozitiv Këshillit Evropian qershor, lidhur me statusin kandidat për Shqipërinë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30