Shqipëria zgjidhet për herë të parë anëtare e Këshillit të të Drejtave të Njeriut të OKB-së me 176 vota

Shqipëria u zgjodh sot për herë parë anëtare e Këshillit Drejtave Njeriut (KDNJ) me 176 zgjedhjet e mbajtura Asamblenë e Përgjithshme OKB-së Nju Jork. KDNJ është një organ ndër-qeveritar i OKB-së, 47 vendet anëtare cilit janë përgjegjëse për promovimin dhe mbrojtjen e drejtave njeriut kudo botë pavarësisht kombësisë, vendbanimit, gjinisë, ngjyrës, fesë, gjuhës, apo ndonjë statusi tjetër.

Zgjedhja e Shqipërisë KDNJ përbën njëherazi vlerësim dhe garanci për angazhimin e saj përhershëm çështjet e drejtave njeriut gjitha frontet. Shqipëria ka shumë për t’i ofruar botës nëpërmjet vlerave e karakterizojnë si harmonia fetare, përkushtimi për fqinjësi mirë, toleranca dhe mikpritja, si dhe nëpërmjet përvojës përftuar gjatë reformimit gjithanshëm ka kaluar vendi.

Shqipëria vlerëson se KDNJ ia ka arritur ndërtojë një platformë vitale për çështjet tematike drejtave njeriut kudo botë, ku vendet anëtare kanë mundësinë për diskutuar për to dhe për marrë veprime konkrete për adresimin adekuat tyre. Gjatë anëtarësisë saj 3 vjeçare KDNJ, Republika e Shqipërisë do angazhohet për universalizimin dhe pandashmërinë e drejtave njeriut, për forcimin e tyre dhe infrastrukturës sistemit OKB-së, duke përfshirë rritjen e kapaciteteve Këshillit.

Shqipëria do vazhdojë përmbushë gjitha detyrimet dhe angazhimet e saj për përmirësimin dhe zbatimin e kuadrit ligjor dhe institucional, si dhe për avancimin tej politikave kombëtare dhe ndërkombëtare, mbrojtje drejtave njeriut.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Ul. .Altowa 1, 02-386
Warszawa,Poland

Tel / Fax

Tel.: +48 22 824 14 27
Fax.:+48 22 824 14 26
Raste urgjente: +48 501194910

E-MAIL


ambasada@albania.waw.pl
embassy.warsaw@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë- E enjte
08:30 - 17:00
E premte
08:30 - 14:30