Dita e Evropës/ Ministrja Xhaçka: Shqipëria i ka përmbushur të gjitha kushtet për integrimin në BE

Në kuadër të Ditës së Evropës, Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, doli me një video-mesazh rreth kësaj dite të shënuar. 
Ministrja Xhaçka theksoi se vizioni i prezantuar 71 vite më parë nga Robert Schuman duhet çuar përpara duke përfshirë në BE edhe 6 vendet e Ballkanit Perëndimor. 
Sipas kryediplomates, Shqipëria ndodhet sot më afër se kurrë objektivit për anëtarësim pasi vendi i ka përmbushur të gjitha kushtet dhe prioritetet e kërkuara. 
“Ne jemi besimplotë se edhe vetë e ardhmja evropiane e Shqipërisë dhe e rajonit nuk do të kompromentohen në asnjë lloj skenari. Ne kemi të gjithë vullnetin politik për të punuar për këtë objektiv dhe realizimi i tij do të vijë natyrshëm si përmbushje e amanetit të paraardhësve tanë dhe detyrim ndaj brezave të rinj”, u shpreh ajo.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Str.Duiliu Zamfirescu no.7,
Sector1 , Bucuresti

Tel / Fax

Tel.: +40212119829
Fax.: +40212108039
Numri i emergjences: +40 733368444

E-MAIL

embassy.bucharest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00