Konferenca e nivelit të lartë/ Xhaçka: Parandalimi i konfliktit dhe ndërtimi i paqes, përparësitë tona në OKB

27.01.2021 - Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, mori pjesë në konferencën e nivelit të Lartë të angazhimit për Fondin për Ndërtimin e Paqes, së Organizatës së Kombeve të Bashkuara.
Në takimin virtual kryediplomatë nga 60 vende të botës, mes të cilëve nga SHBA, Gjermania, Britania e Madhe, Kanadaja dhe vende të tjera shprehën angazhimin për mbështetjen e fondit dhe nismave që synojnë ndërtimin e paqes.
Kryediplomatja Xhaçka vlerësoi raportin e Sekretarit të Përgjithshëm të OKB mbi ndërtimin e paqes, ndërsa theksoi se mbështetet në bashkëpunimin me OKB në ofrimin e udhëzimeve dhe mbështetjes strategjike për promovimin e arritjes të Shqipërisë në Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Agjendën 2030.
“Qasja shumëpalëshe, e bazuar në rregulla, për parandalimin e konfliktit dhe ndërtimin e paqes është një nga përparësitë kryesore të Shqipërisë si kandidat për vend jo të përhershëm në Këshillin e Sigurisë së OKB për vitin 2022 – 2023”, theksoi ministrja Xhaçka në fjalën e saj.
Ajo siguroi përfaqësuesit e lartë të OKB-së, se Shqipëria mbështet fuqimisht të gjitha përpjekjet për parandalimin e konfliktit dhe ndërtimin e paqes dhe e vlerëson fondin si një instrument thelbësor për paqen dhe sigurinë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Str.Duiliu Zamfirescu no.7,
Sector1 , Bucuresti

Tel / Fax

Tel.: +40212119829
Fax.: +40212108039
Numri i emergjences: +40 733368444

E-MAIL

embassy.bucharest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00