Ministri Cakaj në Takimin e MPJ të BP: Rekomandimi i KE, Shqipëria pret nga vendet anëtare reflektim pozitiv

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj mori pjesë në Takimin e Ministrave të Punëve të Jashtme të Ballkanit Perëndimor, në kuadër të Procesit të Berlinit, i cili u drejtua nga Presidenca e Përbashkët e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Bullgarisë.
Në këtë takim, Ministrat diskutuan lidhur me rëndësinë e kredibilitetit të procesit të zgjerimit dhe perspektivën evropiane të vendeve të Ballkanit Perëndimor.
Në fjalën e mbajtur, sa i përket reformave të ndërmarra nga Shqipëria Kryediplomati Cakaj u shpreh: “Këto reforma nuk po ndërmerren vetëm për shkak të aspiratës evropiane të Shqipërisë. Rezultatet e vettingut dhe rezultatet e angazhimit në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, nuk janë vetëm rezultate statistikore, që Shqipëria i prezanton Komisionit Evropian, në baza vjetore. Këto rezultate ndikojnë direkt në jetën e qytetarëve tanë.”
Gjithashtu, Cakaj, duke ju referuar raportit të Komisioni dhe duke konsideruar progresin e bërë, u shpreh se Shqipëria pret që vendet anëtare të reflektojnë pozitivisht, bazuar në procesin meritokratik dhe të japin dritën jeshile për ҫeljen e negociatave, menjëherë.
10/03/2020

Adresa

Ambasada Shqiptare
Str.Duiliu Zamfirescu no.7,
Sector1 , Bucuresti

Tel / Fax

Tel.: +40212119829
Fax.: +40212108039
Numri i emergjences: +40 733368444

E-MAIL

embassy.bucharest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00