Ministri në Detyrë për EPJ, Gent Cakaj, merr pjesë në Ministerialin e Varshavës “Promovimi i së Ardhmes në Paqe dhe Siguri për Lindjen e Mesme”

, të bashkorganizuar nga Ministri i Jashtëm Polak, Jacek Czaputowicz dhe Sekretari Amerikan i Shtetit, Mike Pompeo.
Ministeriali i Varshavës, i cili zhvillohet për herë të parë, ka si fokus shkëmbimin e pikëpamjeve, qëndrimeve dhe ideve mbi situatën e paqëndrueshme që ekziston prej dekadash në rajonin e Lindjes së Mesme, duke mos lënë jashtë vëmendjes projektet e reja për adresimin e problemeve dhe çeljes së një rruge të re zhvillimi në këtë rajon.
Ministrat e Jashtëm dhe përfaqësues të lartë të mbi 70 vendeve pjesëmarrëse në Ministerial, u ndalën në shqyrtimin e dimensioneve të shumta që shoqërojnë konfliktin shumëvjeçar në Lindjen e Mesme të tilla si; rreziku terrorist dhe financimi i tij, konfliktet civile dhe krizat humanitare, duke vënë njëkohësisht theksin tek nevoja për promovimin e bashkëjetesës dhe fqinjësisë së mirë.
Ky Ministerial nxori edhe njëherë në pah se arritja e paqes, forcimi i stabilitetit dhe përmirësimi i mirëqenies së popullatave që jetojnë në këtë rajon, kërkon mbi të gjitha jo vetëm vullnet politik, por edhe një aksion të përbashkët global për ndërtimin e paqes dhe stabilitetit në Lindjen e Mesme.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Str.Duiliu Zamfirescu no.7,
Sector1 , Bucuresti

Tel / Fax

Tel.: +40212119829
Fax.: +40212108039
Numri i emergjences: +40 733368444

E-MAIL

embassy.bucharest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00