Ministrja Xhaçka në Samitin e SEECP: Shqipëria mbështet strategjinë për nxitjen e bashkëpunimit rajonal

17 Qershor 2021- Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, mori pjesë në samitin e Organizatës për Bashkëpunimin e Evropës Jug-Lindore (SEECP) që u mbajt në Antalja të Turqisë. 
Ministrja Xhaçka theksoi se Shqipëria e ka konsideruar gjithmonë jetik bashkëpunimin rajonal për transformimin e shoqërive dhe ndërtimin e marrëdhënieve të mira fqinjësore. 
Sipas saj, Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) ka qenë një instrument i vlefshëm në përpjekjen për të promovuar bashkëpunimin rajonal, si dhe një aktor i rëndësishëm në riorganizimin e organizatave rajonale dhe iniciativave.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Str.Duiliu Zamfirescu no.7,
Sector1 , Bucuresti

Tel / Fax

Tel.: +40212119829
Fax.: +40212108039
Numri i emergjences: +40 733368444

E-MAIL

embassy.bucharest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00