Ministri Bushati merr pjesë në Takimin e Nivelit të Lartë të sesionit të 31-të të Këshillit për të Drejtat e Njeriut

Ministri i Punëve Jashtme Ditmir Bushati mori pjesë Takimin e Nivelit Lartë sesionit 31-të Këshillit për Drejtat e Njeriut, i cili po zhvillon punimet Gjenevë. Shqipëria, anëtare e këtij Këshilli për herë parë prej janarit vitit 2015, mbetet e përkushtuar për punuar bashku me anëtarët e tjerë, për t’i dhënë formë aksionit global mbi mbrojtjen dhe promovimin e drejtave dhe lirive themelore njeriut.

Ministri Bushati ritheksoi objektivat e Shqipërisë, si anëtare e KDNJ-së, sa i përket respektimit drejtave pakicave, bashkëjetesës fetare, shtetit ligjor, luftës kundër korrupsionit, angazhimit për ulur pabarazinë gjinore dhe promovimit e mbrojtjes drejtave fëmijëve. fjalën e tij Ministri Bushati, pasi vlerësoi kontributin e Këshillit dhe Zyrës Komisionierit Lartë për Drejtat e Njeriut mbi mbrojtjen, promovimin dhe respektimin e drejtave dhe lirive themelore, si dhe për luftën kundër ekstremizmit dhunshëm, shprehu mbështetjen për pavarësinë dhe integritetin e mandatit Komisionerit Lartë për Drejtat e Njeriut.

Duke u ndalur krizën e emigrantëve, Ministri Bushati u shpreh se: “përpjekjet e komunitetit ndërkombëtar për përballimin e krizës refugjatëve duhet shoqërohen me një vëmendje veçantë respektimin e drejtave njeriut emigrantëve”. këtë kontekst u evidentua rëndësia e mos lejimit migrantët, cilët largohen për shkak mos respektimit drejtave njeriut, përballen me mungesën e respektimit këtyre drejtave vendet e tranzitit dhe ato pritëse

Gjatë fjalës tij Ministri iu referua akteve terroriste vitit shkuar cilat kanë krijuar një gjeografi re pasigurisë kolektive, duke u shprehur se: “Harmonia fetare gjendet rrezik shumë pjesë botës. Por harmonia fetare nuk është thjeshtë një utopi por një projekt shoqëror i arritshëm siç ka dëshmuar dhe rasti i Shqipërisë”

Duke u ndalur luftën kundër ekstremizmit dhunshëm Ministri Bushati u shpreh se: “Shqipëria mbetet e angazhuar si anëtare e grupit iniciator për parandalimin dhe luftën kundër ekstremizmit dhunshëm edhe nëpërmjet programeve zhvillimore dhe edukative”

Ministri Bushati parashtroi përpara pranishmeve forcën e harmonisë fetare Shqipëri, si një model inkurajues, i vlerësuar ndërkombëtarisht edhe nëpërmjet organizimit Samitit me temë “Paqja është gjithnjë e mundur”, mbajtur muajin shtator vitit shkuar Tiranë

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30