Ne bashkepunim me ambasaden e RSH-se ne Tokio u realizua dizajni i kimono-s së Shqiperisë me rastin e Lojrave Olimpike të Tokios 2020.

Me qëllim promovimin kulturor të Shqipërisë, pas shumë seancash konsultimesh midis stafit të ambasades të RSH-së ,nën kujdesin e z.Gjergj Teneqexhiu, z.Yoshimasa Takakura, President dhe Drejtor i Përgjithshëm i Imagine One World Kimono Project, si dhe me disa prej bashkëatdhetarëve tanë në Tokio u arrit të realizohet dizajni i kimono-s së Shqiperisë me rastin e Lojrave Olimpike të Tokios 2020. Shfaqja e kimonos me dekore tradicionale shqiptare do të ndihmojë në promovimin e kulturës sonë ne Japoni .NHK i ka kushtuar disa minuta promovimit te Kimonos "shqiptare". Kimono me motive Shqiptare, do te cfaqet ne publik, ditën e celjes së Lojrave Olimpike te Tokios që do të zhvillohen, këte verë. Many thanks to Mr. Yoshimasa Takakura and his team. 

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00