Ambasadori z.Teneqexhiu mirepriti në nje takim znj.Yoshie Yamamoto, General Manager e Yamamoto NOH Theater.

Ambasadori z.Teneqexhiu mirepriti në nje takim znj.Yoshie Yamamoto, General Manager e Yamamoto NOH Theater. Teatri Noh (能, aftësi) eshte nje forme e teatrit tradicional japonez e aftë per të kombinuar muzikën, vallëzimin dhe përfaqësimin skenik, me gati 650 vjet praktikë dhe traditë te mbartur deri ne ditët tona. Duke qene një nga format e artit më të vjeter në botë, ka bere që në 2008, te listohet si pjese e pasurise se UNESCO-s. Per here te pare Yamamoto Noh Theater do te performoje ne Tirane gjate muajit Tetor, te ketij viti.
Ambasadori, z.Teneqexhiu e cmoi tejmase kete nisme te znj.Yamamoto.
Me tej, bashkebiseduesit ndane sugjerime dhe opinione për vizitën e znj.Yamamoto ne Shqiperi.

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00