JAPONIA NDIHMË TË MËTEJSHME SHQIPËRISË

Kryeministri i Shqipërisë, z. Edi Rama priti sot një takim Kryetarin e Dhomës Përfaqësuesve   Japonisë, zotin Bunmei Ibuki, i cili ndodhet për një vizitë  zyrtare  vendin tonë   bashku me delegacionin parlamentar e shoqëron.

Kryeministri Rama vlerësoi marrëdhëniet shumë    mira   ekzistojnë mes Shqipërisë dhe Japonisë dhe  shprehu angazhimin e qeverisë  shqiptare  bashkëpunimi mes vendeve   njohë  dimensione   reja     ardhmen. Duke ftuar investitorët japonezë zbulojnë potencialet Shqipëria ofron sektorë si bujqësi, turizëm, etj, Kryeministri theksoi se interesi i investitorëve huaj, për vendin tonë është rritur ndjeshëm fundmi, si rezultat i politikave mbështetëse qeverisë shqiptare dhe lehtësive garantohen për ta.

Nga ana e tij, Kryeparlamentari japonez vlerësoi progresin  e bërë nga Shqipëria   fusha   rëndësishme dhe arritjet konsolidimin e demokracisë e forcimin e shtetit ligjorZoti  Ibuki  u shpreh se kjo vizitë dhe takimet  e përbashkëta do shërbejnë për identifikimin dhe zhvillimin e hapësirave reja bashkëpunuese sektorë ndryshëm.   Ai theksoi se Japonia është e gatshme    mbështesë përmes projekteve   përbashkëta   fusha me interes për dy vendet.

 

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00