Sekretari teknik i ambasadës, z.Loren Shehu zhvilloi një leksion 60 minutësh ku u shpjegoi nxënësve mbi historinë, gjeografinë, kulturën , kostumet, vallet, këngët popullore dhe lashtësinë e gjuhës shqipe.

Në bashkëpunim me Bashkinë e Tokio-s, në kuadër të promovimit të traditave, kulturës dhe vlerave të Përfaqësive të akredituara në Japoni, nxënës të shkollës ”Harumi Junior High School’’, vizituan më datë 4 Shkurt ambjentet e Përfaqësisë së RSH-së, në Tokio.
Sekretari teknik i ambasadës, z.Loren Shehu mbajti një leksion 60 minutësh ku u shpjegoi nxënësve mbi historinë, gjeografinë, kulturën , kostumet, vallet, këngët popullore dhe lashtësinë e gjuhës shqipe. Dëgjuesit shprehën mjaft interes, shoqëruar me pyetje të njëpasnjëshme duke sjellë kështu një feedback mëse pozitiv. Në fund të leksionit, stafi i ambasadës u shpërndau nxënësve materiale promovuese në gjuhën japoneze, me qëllim që edhe shokët e klasës, mësuesit, por pa harruar këtu edhe prindërit e të ftuarve të njihen me potencialin turistik që ofron vendi ynë.

Adresa

Ambasada e Republikës së Shqipërisë
4F Hokkoku Shimbun Bldg.
6-4-8 Tsukiji, Chuo-ku.
Tokyo 104-0045

Tel / Fax

Tel. 03-3543-6861
Fax: 03-3543-6862
Nr. i emergjences: 03-3543-6861

E-MAIL

embassy.tokyo@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë – E Enjte 9.00 – 17.00
E premte 9.00 – 15.00