Marrëdheniet dypalëshe

Marrëdhëniet mes Republikës Shqipërisë dhe Republikës Greqisë janë marrëdhënie fqinjësisë mirë dhe dy vendet, anëtare NATO dhe me interesa jetike përbashkëta, ndajnë vlerësimin se  marrëdhëniet ndërmjet tyre janë me rëndësi strategjike rajon

Greqia ka mbështetur dhe shpreh zyrtarisht mbështetje për procesin e integrimit Shqipërisë BE. 

dy palët vlerësojnë dhe angazhohen për trajtimin, respekt drejtës ndërkombëtare, kuadrit brendshëm ligjor dhe marrëdhënieve fqinjësisë mirë, gjitha problemet e trashëguara nga e kaluara e largët apo e vonë dhe për gjetjen e zgjidhjeve mirëpranuara mes palëve.

Greqia vazhdon jetë një partner shumë i rëndësishëm ekonomik i Shqipërisë. Për vite me radhë ajo ka qenë krye listës partnerëve tregti dhe investimet e huaja direkte. Një pjesë e konsiderueshme e aktivitetit ekonomik dhe financiar Shqipërisë ka qenë e orientuar drejt saj, duke bërë ekonomitë e dyja vendeve jenë lidhura fort mes tyre

Minoriteti grek Shqipëri dhe komuniteti i emigrantëve shqiptarë Greqi, përbëjnë ura forta miqësisë dhe bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30