Ministri Bushati merr pjesë në punimet e ditës së dytë të Samitit të Vjenës

Ministri i Punëve Jashtme, z. Ditmir Bushati mori pjesë sot punimet e ditës dytë Samitit Vjenës për Ballkanin Perëndimor.

segmentin e Ministrave Punëve Jashtme u diskutua mbi strukturat ekzistuese bashkëpunimit rajonal Ballkanin Perëndimor, adresimin e problematikave dypalëshe pa ndikuar procesin e integrimit evropian si dhe bashkëpunimin rinor si një promotor i normalizimit marrëdhënieve dhe pajtimit. Gjithashtu, këtë segment u trajtuan edhe sfidat aktuale me cilat përballet Evropa dhe rajoni ynë duke përfshirë ato ekonomike dhe humanitare.

fjalën e tij segmentin e Ministrave te Punëve te Jashtme, Ministri Bushati evidentoi se: "Procesi i Berlinit ka arritur prodhojë hapa konkretë pozitivë sepse vendet e Ballkanit Perëndimor kanë dëshmuar se mund përmbushin angazhimet kanë marrë mënyrë kolektive. kaluarën kishim një pakt stabiliteti, tanimë kemi një pakt ndërlidhjeje dhe jemi kërkim një pakti zhvillimor".

fund takimit, nëpërmjet deklaratës përbashkët mbi çështjet e pazgjidhura dypalëshe, Ministrat e Punëve Jashtme ranë dakord se çështjet dypalëshe nuk duhet përbejnë pengesë për proceset integruese vendeve rajonit.

Dokumentet bashkengjitur

Deklaratë_e_MPJ_mbi_çështjet_dypalëshe.pdf

15-08-27-07-35-35DEKLARATË_E_PËRBASHKËT_E_KRYEMINISTRAVE.pdf

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30