Ministri Bushati merr pjesë në takimin e nivelit të lartë në kuadër të 50-vjetorit të UNDP-së

Ministri i Punëve Jashtme Shqipërisë Ditmir Bushati mori pjesë takimin e nivelit lartë u zhvillua Nju Jork, me rastin e 50- vjetorit themelimit Programit Zhvillimit Kombeve Bashkuara (UNDP). 

fokus këtij aktiviteti ishin sfidat dhe arritjet e veprimtarisë kësaj agjencie Kombeve Bashkuara harkun kohor një gjysmë shekulli, ku evidentohet kontributi i saj i rëndësishëm për një zhvillim qëndrueshëm Botë, si dhe politikat e saj për vënien jetë Agjendës Zhvillimit deri vitin 2030.

Ministri Bushati ishte i ftuar sesionin e 3-të, ku u trajtua tema “Parandalimi i konflikteve dhunshme, ngritja dhe forcimi i shoqërive paqësore”. Ne fjalën e tij, pasi vuri dukje rëndësinë dhe aktivitetin tepër dobishëm UNDP-së këto 50 vite, ai evidentoi rëndësinë e përshpejtimit proceseve shtet-ndërtuese, forcimit demokracisë, si dhe zhvillimin e qëndrueshëm si garanci jetësimin e paqes Botë. Ministri Bushati solli ne vëmendjen e pranishmëve shembullin e zhvillimeve pozitive rajonin e Ballkanit, ku falë proceseve integruese dhe intensifikimit bashkëpunimit rajonal, janë hedhur hapa rëndësishëm shkëputjes nga e kaluara konfliktuale dhe e luftërave përgjakshme

Shqipëria ka intensifikuar tej bashkëpunimin me UNDP-në, duke u përfshirë programin pilot kësaj agjencie, “Goal 16”, ku një prej dimensioneve rëndësishëm saj është paqja, drejtësia dhe institucionet e forta. këtë kuadër Ministri Bushati u shpreh se: “Ne jemi vendosur për arritur këto objektiva, sepse besojmë se nuk ka zhvillim, as qëndrueshmëri pa paqe dhe nuk ka drejtësi pa institucione forta.  Zhvillimi i qëndrueshëm për Shqipërinë do thotë forcim i shtetit ligjor, forcim i vlerave demokratike dhe thellim i mëtejshëm i harmonisë tonë sociale”

Gjithashtu, ai u ndal edhe mbi kontributin Shqipëria po jep rang ndërkombëtar kuadër luftës kundër dhunës ekstreme dhe për bashkëpunimin rinor rajonal e bashkë-ekzistencën kulturore, fetare e etnike.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30