Ministri Bushati merr pjesë në takimin informal të Ministrave të Punëve të Jashtme të BE në Luksemburg

Ministri i Punëve Jashtme Shqipërisë z. Ditmir Bushati mori pjesë takimin informal Ministrave Punëve Jashtme BE, i cili u zhvillua Luksemburg. Sipas praktikës konsoliduar tashmë, përveç ministrave vendeve anëtare, takim morën pjesë edhe ministrat e jashtëm vendeve kandidate për anëtarësim BE – Shqipërisë, Turqisë, Serbisë, Malit Zi dhe Maqedonisë.

Diskutimet gjatë këtij takimi u përqendruan çështjet e mprehta me cilat po përballet sot kontinenti ynë si çështjet me karakter humanitar, Ukraina dhe marrëdhëniet me Rusinë, situata e sigurisë brenda BE-së dhe rajonet fqinje me , ekstremizmi, terrorizmi dhe luftëtarët e huaj.

fjalën e tij gjatë takimit Ministri Bushati u shpreh se: "Vala refugjatëve vijnë nga Lindja e Mesme dhe jugu i Mesdheut përben një fenomen tepër ndjeshëm për ne, sepse sjell mendje kujtimet e viteve '90 kur filluan largimet masive Ballkan  pas rënies regjimeve totalitare e me pas shpërnguljet nga luftrat ish Jugosllavi. Vala e refugjateve si një krizë e pa precedentë ka goditur Evropën përbëhet nga një sërë elementesh vendosin sprovë aftësitë e gjithëve dhe kërkon një përgjigje kolektive, instrumente solidarizues për akomoduar refugjatët, luftuar rrjetet e trafikantëve dhe elementeve terroristë mund kërkojnë përfitojnë nga kjo situatë".

Gjithashtu Ministri Bushati dhe homologët e vendeve tjera kandidate zhvilluan dhe një audiencë me Duken e Madh te Luksemburgut Madhërinë Henry.

http://tvnewsroom.consilium.europa.eu/event/informal-meeting-of-foreign-affairs-ministers-gymnich-september-2015/departure-and-doorstep-al-bushati

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30