MPJ Bushati në Greqi: takime me opozitën dhe shoqërinë civile

ditën e dytë qëndrimit Greqi, Ministri Bushati zhvilloi një takim me Kryetarin e Demokracisë Re, Kyriakos Mitsotakis.

Gjatë takimit palët diskutuan për zhvillimet fundit Shqipëri dhe Greqi, situatën rajon dhe gjerë. Kreu i Demokracisë Re, Mitsotakis e njohu Ministrin Bushati me vështirësitë cilat kalon Greqia dhe rolin e kësaj force politike përballimin e krizës. Ministri Bushati u ndal vëmendjen e veçantë i kushton Shqipëria zhvillimeve Greqi dhe shprehu solidaritetin për momentet e vështira kalon vendi fqinj.

Bashkëbiseduesit ndanë vlerësimin e përbashkët se fuqizimi i vazhdueshëm i marrëdhënieve me rëndësi strategjike ndërmjet vendeve tona, fqinjë, anëtarë NATO-s, dhe gjithnjë e afër planin evropian, është me rëndësi jetike planin dypalësh, si dhe i shërben ardhmes evropiane rajonit.

Ministri Bushati u ndal rëndësinë strategjike raporteve dypalëshe dhe vëmendjen e veçantë i kushton Shqipëria thellimit mëtejshëm kësaj marrëdhënie, si dhe nevojën për një komunikim hapur me gjithë aktorët dy anët funksion rritjes frymës besimit.

 

                                             *                    *                *                                             

 

Ministri Bushati ishte i ftuar nga Fondacioni grek për Politikën e Jashtme dhe Evropiane, ELIAMEP për diskutuar mbi rëndësinë e marrëdhënieve shqiptaro-greke kontekstin aktual.

ftuar aktivitet ishin përfaqësues Trupit Diplomatik Greqi, studiues, gazetarë dhe njohës raporteve dypalëshe.

fjalën e tij Ministri Bushati u ndal dimensionin historik raporteve dypalëshe, ndërvarshmërinë e kësaj marrëdhënie strategjike dhe jetike për dy popujt tanë, rrugëtimin evropian Shqipërisë dhe rajonit.

Gjithashtu, ai evidentoi rëndësinë e vijimit procesit nisur, trajtimit pa tabu dhe gjetjes zgjidhjeve për çështjet e trashëguara mes palëve, çështjet e aktualitetit dhe ardhmes sonë përbashkët, bashkëpunimit ekonomik, zhvillimet rajon dhe integrimin evropian Ballkanit Perëndimor. "Para se mund ndërtojmë diçka rëndësishme bashku, duhet pari t'i japim fund Luftës Dytë Botërore", theksoi Ministri Bushati

Ministri Bushati iu përgjigj pyetjeve dhe interesit Trupit Diplomatik, gazetarëve dhe studiuesve, mbi raportet dypalëshe, situatës rajon dhe perspektivës evropiane vendit tonë

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30