Prezantohet për herë të parë në Athinë tradita dhe kulinaria shqiptare

Në datën 21 Maj 2017, ne shkollën Moraitis në Athinë, nën kujdesin e LAASA (një organizatë joformale e ambasadorëve dhe bashkeshortëve të tyre të akredituar në Athinë), Ambasada Shqiptare në Greqi mori pjesë në Festivalin e 5-të Ndërkombëtar të Ushqimit. Tradita e kulinarisë shqiptare u prezantua nga Shoqata "Elbasani në Emigracion". Të pranishmit shijuan traditën e kuzhinës së Elbasanit që ishin përgatitur me deshirë e përkushtim nga z. Andrea Ferizi.

Gjatë këtij aktiviteti, më shumë se 30 ambasada pjesëmarrëse janë thirrur për të prezantuar traditat e tyre kulturore duke demonstruar shijet tradicionale të kuzhinës nga vendet e tyre në një performancë ndërkombëtare kulturore dhe muzikore.

Shqipëria kishte një përfaqësim dinjitoz nga Shoqata “Elbasani në Emigracion”, e cila, prezantoi disa nga aromat e traditës nga Elbasani ku mikpritja, ngrohtësia dhe organizimi i mirëfilltë ishin disa nga përshtypjet e para që shijonin vizitorët në pavionin shqiptar.

Një nga vizitorët që u ndal dhe tregoi interes për pavionin shqiptar ishte edhe bashkëshortja e Presidentit të Republikës Helene, Zonja e Parë dhe Presidente nderi e LAASA.

Të ardhurat nga ky aktivitet do t'i dhurohen OJQ-së "PNOE", me qellim mbështetjen e femijëve të sëmurë që ndodhen në terapi intensive (www.pnoe.gr).

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30