Mbrëmje letrare me poete të komunitetit shqiptar

Në kuadër të “NËNTORIT SHQIPTAR” aktiviteti kulturor, Çaji Poetik bëri bashkë në ambjentet e Ambasadës poetë, mësues, Lidhjen e Gruas Shqiptare dhe dashamirës të poezisë.

Nën tingujt e muzikës shqiptare, poete të komunitetit shqiptar në Greqi, promovuan poezitë e tyre dhe mundësuan gjithashtu një bashkëbisedim mbi krijimtarinë shqiptare, përshtatjen e letërsisë me ndryshimet historike, emigrimin, bashkëjetesën dhe integrimin.

Poezitë e interpretuara nga vetë autoret, përcollën ngjyra emocionale, tablo të jetës së komunitetit shqiptar, historinë e një brezi që përjetoi ndryshimet, një letërsi mëndjehapur, brënda kufijve dhe jashtë saj.

Letërsia na jep mundësinë të kapërcejmë kufijtë dhe të komunikojmë me kulturat e tjera, kjo mënyra më e mirë për të thelluar lidhjet mes vendeve tona, bazuar në vlerat e respektit, miqësisë dhe pranimit të njëri-tjetrit.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30