Ministri Bushati zhvillon vizitë në Greqi

Ministri i Punëve Jashtme Ditmir Bushati po zhvillon një vizitë Greqi, ku gjatë ditës parë saj, u takua me Presidentin Prokopios Pavlopoulos, Kryetarin e Parlamentit Nikos Voutsis dhe Ministrin e Punëve Jashtme Nikos Kotzias.   

Takimi mes dy ministrave jashtëm u përqendrua vijimin e procesit nisur, trajtimit pa tabu dhe gjetjes zgjidhjeve për çështjet e trashëguara mes palëve, çështjet e aktualitetit dhe ardhmes sonë përbashkët, bashkëpunimit ekonomik, zhvillimet rajon dhe integrimin evropian Ballkanit Perëndimor. Palët shprehën rëndësinë e vijimit dialogut midis dy qeverive vendeve tona, kuadër rritjes frymës besimit dhe nevojës konkretizimit veprimit, për avancuar drejt zgjidhjeve për çështjet dypalëshe

Dy ministrat ndanë vlerësimin e përbashkët se fuqizimi i vazhdueshëm i marrëdhënieve me rëndësi strategjike ndërmjet vendeve tona, fqinjë, anëtarë NATO-s, dhe gjithnjë e afër planin evropian, është me rëndësi jo vetëm planin dypalësh, por i shërben edhe një rajoni vendosur shohë përpara e ndërtojë, përmes bashkëpunimit, ardhmen e vet evropiane. Ministri Bushati vlerësoi dhe shprehu falënderimet, këtë kuadër, për rolin dhe mbështetjen e Greqisë ndaj proceseve integruese Shqipërisë dhe vendeve Ballkanit Perëndimor.

takimin me Presidentin Pavlopoulos, Ministri Bushati theksoi vëmendjen e veçantë Shqipëria i kushton thellimit bashkëpunimit strategjik me Greqinë si dy vende fqinje anëtare NATO-s dhe me peshë specifike rajon. "Bazuar këtë këndvështrim, ne do dëshironim bënim hapa para me disa çështje me karakter historik, për disa dekada nuk janë adresuar, aktualitetit, dhe çështje ardhmes sonë përbashkët", u shpreh Ministri Bushati. vijim, duke u ndalur trajtimin e çështjeve dypalëshe, Ministri Bushati u shpreh se: "jam shpresëplotë me palën greke do avancojmë me abrogimin e ligjit luftës, për na dhënë mundësinë mbyllim kështu çështjet e kapitujve historikë, Luftës Dytë Botërore”. Presidenti Pavlopoulos shprehu vullnetin për patur marrëdhënie mira mes dy vendeve dhe popujve tanë, funksion ardhmes përbashkët euro-atlantike

takimin me Kryetarin e Parlamentit grek Nikos Voutsis, palët ndanë rëndësinë dhe rolin mund luajnë Parlamentet e dy vendeve forcimin dhe konsolidimin e raporteve dypalëshe. këtë kontekst, Ministri Bushati shprehu bindjen se Parlamenti grek do mbështesë çdo nismë ligjore kontribuon thellimin e kuadrit ligjor dypalësh si shprehje e vullnetit dy popujve tanë. Bashkëbiseduesit u shprehën besimplotë progresin e marrëdhënieve dypalëshe, interes dy popujve tanë, paqes, sigurisë dhe zhvillimit gjithë rajonit.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30