Shqyrtohet në Paris kërkesa e Kosovës për anëtarësim në UNESCO

Sot Paris, gjatë punimeve Sesionit 38-të Konferencës Përgjithshme UNESCO-s, u shqyrtua kërkesa e Kosovës për anëtarësim këtë Organizatë.

Ministri i Punëve Jashtme Ditmir Bushati prezantoi projekt-rezolutën për anëtarësimin e Kosovës para Konferencës Përgjithshme

fjalën e tijMinistri u shpreh se “një votë pro anëtarësimit Kosovës UNESCO nuk është një votë kërkon  politizojë organizatënKërkesa e Kosovës për t'u anëtarësuar  UNESCO ka  bëjë, para gjithash, me promovimin e vlerave universale përmes arsimit, shkencës dhe kulturës. Është një votë do t’i japë Kosovës dhe popullit saj qasje plotë punën e vyer UNESCO-s. Është një votë do mbështesë misionin e UNESCO-s."

Ndonëse Kosova siguroi shumicën e mbështetjeve gjatë votimit, nuk arriti siguronte kuotën e 2/3  votave nevojshme.  

Shqipëria është e bindur se procesi i njohjeve ndërkombëtare Kosovës do vazhdojë edhe ardhmen, sikundër edhe anëtarësimet  organizatat rajonale dhe ndërkombëtare, përfshirë edhe vetë UNESCO-n.

Shqipëria e mbështeti Kosovën gjithë këtë proces, koordinim plotë me partnerët tanë strategjikë, e bindur se shteti i ri i Kosovës është një realitetpakthyeshëm. Votimi i sotëm Konferencën e Përgjithshme UNESCO-s, me një shumicë dërrmuese favor Kosovës, e provoi këtë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30